Karlstens FästningAtt göra valet av Marstrand för din weekend eller dagstripp kommer att ge dig många valmöjligheter och massor av olika aktiviteter står öppna framför dig. Är du intresserad av den svenska historien och av kultur kan ett besök på Karlstens Fästning vara något att rekommendera. Karlstens Fästning är en fästning på Marstrand som är en av Sveriges mest bevarade fästningar. Under 1800-talet gjordes en tillbyggnad till Karlstens Fästning som utmärkte den som en av Europas starkaste fästningar. Den funktion som Karlstens Fästning fyllde talar för sig självt. Här handlade det om att vara en utpost för att se eventuella angrepp och andra faror.

Karlstens Fästning har guidade turer

Detta gör att det finns en diger historia att berätta om Fästning, som alla vid ett besök på Marstrand har möjlighet att få ta del av via guidade turer, eller egna strövtåg och upptäcktsvandringar. Det roliga med Fästning är att den har så mycket att ge. Här finner du en intressant historia i en fantastisk miljö, samtidigt som du även kan välja att bo på Karlstens Soldathotell. Här får du då chansen att inte bara få en kort guidad tur, utan du kan även vara en av de som bor här, precis som de gamla soldaterna gjorde för flera hundra år sedan.

Å andra sidan kanske inte riktigt likadant, då du både får ett bättre rum och en service av hög kvalitet när du väljer Karlstens fästning som ditt val av boende när du besöker Marstrand. Även om du inte väljer att ha ditt boende på denna plats kommer du ändå att missa något om du inte besöker Karlstens Fästning i kombination med en trevlig hotellvistelse och god mat på Marstrand. Det finns många olika saker att se i Göteborg, och denna fästning är ett av dessa utflyktsmål som verkligen borde vara placerat högt på listan av aktiviteter att utföra.